Je moet er NIET aan denken...

Denk NIET aan een paarse olifant met een zonnebril op…

..........

.........

.........

Waar denk je aan? 

.........

Grote kans dat je die olifant toch voor je ziet. En ik had je nog wel zo gevraagd om er NIET aan te denken. Bijzonder he? Ik durf te wedden dat je je best hebt gedaan, maar op de een of andere manier gingen je hersenen met je aan de haal. Het is een heel normaal verschijnsel. Je kunt overal aan denken, maar je kunt je hersenen niet dwingen om ergens NIET aan te denken. Je hersenen negeren namelijk het woordje niet. Het woord wordt overgeslagen, met als gevolg dat je je aandacht richt op iets dat je niet wilt.

Dit is een interessant gegeven. Want dagelijks rollen er heel wat NIETJES over onze lippen. Je wilt bijvoorbeeld niet dat het gaat regenen. Of je wilt niet meer zoveel stress in je leven. Telkens als we het woord NIET gebruiken, sturen we onze gedachtes de verkeerde kant op. We denken dan aan iets, wat ons juist een slecht gevoel bezorgt.  Let er maar eens op en probeer  eens of je het woord NIET uit je vocabulaire kunt verwijderen. Buig je zinnen om in een positieve variant. Je krijgt er namelijk meer energie van en je bent gelijk ook veel duidelijker naar anderen toe.

Dus: Wil je nog niet naar huis?  Vind je dat mensen niet zoveel moeten klagen? Wil je niet verkouden worden? Ga je liever niet met het openbaar vervoer? Wil je niet meer zoveel snoepen? Buig het om en zeg wat je wél wilt of vindt.. Ik durf te wedden dat je leven er dan een stuk leuker uit gaat zien...