Uw organisatiedoel(en)


Leren en ontwikkelen doe je vanuit een behoefte om te groeien of te veranderen. Vaak is er een bepaald doel in de organisatie waarvoor een opleidingsinterventie wordt ingezet. Misschien wilt u met de organisatie een nieuwe koers varen? Of wilt u klantgerichter gaan werken? Wilt u het ziekteverzuim binnen de organisatie drastisch terugdringen? Of wilt u meer omzet genereren?

Wat het doel van de organisatie ook is, het resultaat valt of staat met de inzet en de talenten van de medewerkers.

.

Mijn werkwijze

Vanuit Bureau Purper breng ik graag samen met u in kaart wat het doel is dat u wilt bereiken. Daarbij staan de volgende vragen centraal:

  • Wat wilt u bereiken?
  • Wanneer bent u tevreden?

Deze laatste vraag stel ik het liefst vooraf, zodat u voor uzelf helder heeft wat u gaat ervaren als er een belangrijke verandering heeft plaatsgevonden. Tijdens het gesprek ligt de nadruk vooral op het doel dat u wilt bereiken. Wanneer het plaatje helder is, wordt gekeken of een leerinterventie kan bijdragen aan dit doel

Opleidingsontwerp

Wanneer duidelijk is wat het doel is van de opleidingsinterventie, kan een opleidingsontwerp worden gemaakt. Dit is de blauwdruk van de interventie. In deze blauwdruk staat hoe het leren wordt vormgegeven. Welke middelen worden ingezet? Gaat het om een training of wordt er gekozen voor e-learning, leren op de werkplek of een andere vorm? Hoeveel personen zijn er bij de interventie betrokken? Wat zijn de kosten? Wat is de doorlooptijd? Dit zijn allemaal zaken die vooraf helder moeten zijn om niet voor onverwachte verrassingen te komen staan. Wanneer er overeenstemming is over het ontwerp kan de volgende fase starten. De ontwikkeling.Opleidingsontwikkeling

Wilt u een uitgewerkte opleidingsinterventie? Dat kan. Of het nu gaat om het opzetten van een opleiding, het schrijven van lesmateriaal of het ontwikkelen van toetsen. Ik help u graag verder.

Training

Zoekt u een trainer die medewerkers opleidt? Bij mij bent u aan het juiste adres als het gaat om de volgende trainingen:

- persoonlijk leiderschap

- functioneringsgesprekken voeren

- sollicitatiegesprekken voeren

- schriftelijke communicatie

- feedback geven en ontvangen

- werken met competentieprofielen

- presenteren voor groepen

- persoonlijke effectiviteitCoaching

Soms biedt een persoonlijk begeleidingstraject meer voordelen. Dit kan bijvoorbeeld als iemand extra begeleiding nodig heeft omdat hij in een nieuwe verantwoordelijke functie is geplaatst. Coaching is ook een goed middel als een medewerker vastloopt of dreigt vast te lopen Tijdens het coachingstraject wordt ingegaan op de het verkennen van de eigen mogelijkheden en het versterken van talenten. Ook het inzicht krijgen in belemmeringen en blokkades vormt een belangrijk onderdeel van het traject.